3 ÉV BEÉPÍTÉSI GARANCIA   |   KERTEK - PARKOK - ÜZEMEK - SPORTPÁLYÁK

"SZOKÁSOS" BEÉPÍTÉSI
KÖLTSÉGVETÉSEK

 
Egyszerű beépítések, vezérlés nélkül
 
 

"Pedrollo" 4Blockm-2/9 búvárszivattyú

 
 
---
 
 
Beépítések vezérléssel
 
 

"Pedrollo" 4Blockm-2/9, EasyPress-II vezérléssel

 
 
---
 
 
Kiegészítő munkálatok
 
 

Vízvételi pont telepítése - vízkonnektor

 

Kútfej fedés, vezérlés elhelyezésére

 
---

EGYÉB LETÖLTÉSEK

Garancia
Garancia szivattyú telepítéséhez

 
---

SzivattyúDoktor
- - - -
PORT szivattyú- és öntözéstechnika
 

 
Tel.: (30)-335-9515
E-mail: info@szivattyudoktor.hu
 

  Miért érdemes ránk bízni a beépítési munkát?

  1. Mert egy szivattyú így sem drágább, mint a "boltban"!
- A készüléket Budapest 50km-es körzetében ráadásul díjmentesen ki is szállítjuk a helyszínre.
 
  2. Mert a szivattyú telepítésének végső költsége akár alacsonyabb is lehet!
- Pontosan(!) az a szivattyú kerül beépítésre, ami a kút és a várható felhasználás gépészeti paramétereinek megfelel. Se nagyobb, se kisebb.
- Nem lesz nagyobb az áramfogyasztás és a nyomástöbblet egy túlméretezett szivattyú miatt, illetve a locsolótömlő, vagy az öntözőrendszer is megfelelően működni fog. Sőt, még a szivattyú élettartama is hosszabb lesz.
 
  3. Mert nem kell külön bevásárolni a további alkatrészeket, csövet, kötőidomokat!
- A szivattyúval együtt kiszállítjuk az egyéb szükséges eszközöket is.
 
  4. Mert szakszerű munkát végzünk!
- Tevékenységünk meghatározó részét a rosszul beépített szivattyúk javítása és alkalmatlan konstrukciók javítása-átalakítása alkotja. Bármennyire is szükséges elvégezni az ilyen utólagos munkákat, ez a megrendelőnek nagyon "rossz" költség.
- Ha a beépítést végző személy megfelelő műszaki színvonalon végzi a feladatát, ilyesmi nem fordul elő.
 
  5. Mert gondolunk a jövőre!
- Minden szivattyút úgy telepítünk, hogy a rendszert előkészítjük a házba történő víz-bevezetés, az öntözőrendszer, vagy éppen a kertészeti munkálatok számára.
 
  +1. Mert a garanciát személyesen biztosítjuk!
- A beépített készülékekre a szállítók által biztosított garanciát kínáljuk, az általunk végzett munkákra viszont mindenkor 3 év teljeskörű megfelelőségi garanciát biztosítunk.
- Ha mi építjük be a szivattyút és az alkatrészeket, akkor nem várható meghibásodás. Ha azonban valami mégse működik, akkor a garanciális, vagy bármilyen más javítás ügyében minden feladatot mi végzünk el.
 
  Szivattyú beépítéshez vegye fel velünk a kapcsolatot!.


  Szivattyú telepítés - minden részlet, amit tudni érdemes

  Az alábbiakban lényeges alap-információk találhatók - ha kíváncsi a műszaki lehetőségekre, mindenképpen érdemes elolvasni, vagy letölteni... /Nézze meg és "vigye magával" a leggyakrabban telepített szivattyúk és egyéb eszközök részletes(!) költségvetéseit - a jobboldali függőleges sávról./
 
  I.
  A műszaki lehetőségeket mindjárt az elején meghatározza, hogy a kútban a víz milyen mélyen helyezkedik el.
  Ha ugyanis a kútban az ún. nyugvő vízszint 5-7 méternél feljebb található, akkor alkalmazhatók az ún. száraz-beépítésű felszíni szivattyúk is, ha azonban mélyebben, akkor egyszerű műszaki okok folytán csak búvárszivattyút lehet beépíteni, mert a felszíni szivattyú nem tudja felhozni a vizet a szívócsövön keresztül.
 
  A kút mélységétől függetlenül a búvárszivattyúk egyébként is számos előnnyel rendelkeznek felszíni társaikhoz képest, ezért ez a megoldás általában kedvezőbb és az enyhén magasabb telepítési költség az üzemeltetés során biztosan megtérül majd. A legfontosabb előnyök:
- csöndes működés,
- nem "levegősödik" fel a szívóoldal (ez amúgy a felszíni szivattyúknál számos üzemelési problémát okoz),
- jobb hidraulikus hatásfokkal rendelkezik, hosszabb az élettartam,
- kisebb az áramfelvétel, olcsóbb az üzemeltetés,
- nincs áramütésveszély!,
- egyszerű beépítés esetén nincs szükség visszacsapó szelepre és a bekötést záró idomokra - ez csökkenti a meghibásodások számát,
- nem szükséges külön befogadó aknát építeni a készüléknek,
- ha a készülék földelése üzemen kívül is biztosítható, nem kell tavasszal bonyolult műveletekkel beépíteni, majd ősszel a fagyok előtt kiszerelni,
- +++ sokkal inkább védett a lopás és vandalizmus ellen is.
 
  Felszíni szivattyú esetében a szívási mélység szintén fontos paraméter, mert például egy 80 liter/perc szállítási teljesítményű szivattyú ("Pedrollo" JSWm 10M) 8 méteres szívómélység esetén már csak a névleges szállítási teljesítményének kb. 40%-át képes szállítani! És ehhez nem is számítottuk hozzá, hogy a szívómélység növekedése csökkenti a maximális emelőmagasság értékét is.
  Ezt szinte mindig elfelejtik számításba venni, még a magukat szakértőnek gondoló "szerelők" is...
 
  II.
  Fontos, hogy a felszíni szivattyúkhoz egyszerű beépítés esetén is mindenképpen(!) szükséges ún. lábszelepet, illetve a bekötési ponton megfelelően záró idomokat alkalmazni, amelyek közül a jó minőségű alkatrészek ráadásul meglehetősen drágák, sőt, a szakszerű beszerelés is hosszabb ideig tart.
  Egy felszíni szivattyú jó telepítése így összességében nem sokkal olcsóbb, mintha búvárszivattyú kerülne a kútba...
  Vannak persze helyzetek (pl. a nyomás fokozása), amikor a felszíni szivattyúk indokoltak és szükségesek is, de vásárlás előtt feltétlenül érdemes elgondolkodni a fenti előnyökön, illetve azon, hogy extra üzemeltetési költségek és az idők során óhatatlanul felmerülő problémák a felszíni szivattyúk esetében mindenképpen jelentkezni fognak majd.
 
  Ha a műszaki adottságok és egyéb szempontok alapján a felhasználó úgy dönt, hogy mégis felszíni szivattyút telepít, akkor viszont a szívó-oldalon feltétlenül(!) ügyelni kell a beépített alkatrészek megfelelőségére, vagyis csak
- legalább 10bar teherbírású sérülésmentes csövet,
- réz-csappantyúval ellátott sárgaréz lábszelepet,
- nagyteherbírású polipropilén kötőidomokat és
- hollanderes zárást biztosító bekötő elemeket.szabad alkalmazni!
  Ahol ezt „megspórolják”, ott folyamatos és (jól) nem kezelhető üzemeltetési problémákra lehet felkészülni, amit hosszútávra csak a rossz alkatrészek cseréje old majd meg.
 
  A tájékozódás érdekében mellékelt költségvetések között 2 felszíni ún. száraz-beépítésű készüléket javasolunk, egy kiváló minőségű, acél járókerék-rendszerrel szerelt "Pedrollo" típusú, illetve egy műanyag járókerék-rendszert tartalmazó olcsóbb "Leo" - kínai "Pedrollo-klón" - szivattyút (lásd jobboldalon: *.pdf)
 
  III.
  A búvárszivattyúkra vonatkozó költségvetések a "szokásosan" alkalmazott kiváló minőségű "Pedrollo" , illetve két megbízható olcsóbb "JD" - kínai gyártmányú - szivattyú telepítését tartalmazzák, de az adott kút paramétereinek megfelelő más alkalmas készülékek adatai is megtalálhatók bennük (árral, de darabszám nélkül).
  A konkrét adottságoktól függően egyes alkatrészek mennyisége (pl. cső) esetről esetre más, ezeket a pontos telepítési adatok ismeretében lehet kiszámítani. (A mellékelt költségvetések 15m mélységgel számolnak.)
 
  Fontos, hogy a költségvetésekben megjelölt "egyszerűbb" kínai gyártmányú - de ettől függetlenül természetesen hosszútávú használatra mindenképpen alkalmas - szivattyúk folyamatos terheléssel járó teljesítmény kiszolgálására műszakilag nem igazán lettek felkészítve, ezért ha az egyszerű "tömlős" locsoláson túlmenően más víznyerési célra (öntözőrendszer, házi öblítési megoldások, stb.) is szeretnék használni a kutat, akkor feltétlenül érdemes megfontolni egy "tartósabb" kialakítású szivattyú beszerelését, mert ezeknek az eszközöknek az ára kétségtelenül magasabb ugyan, viszont a vízgépészeti rendszerek legköltségesebb része mindenképpen a szivattyú, amelynek a terhelhetősége és élettartama alapvetően befolyásolja a rendszer hosszútávú üzemeltetésének költségét.
 
  A szivattyú beépítése természetesen a legegyszerűbb változatban is úgy történik, hogy a későbbi automatikus vezérlés előkészítését is magában foglalja, ezért bármilyen további bővítés (házi vízmű kialakítás, öntözőrendszer telepítés, stb.) a továbbiakban gond nélkül elvégezhető.
 
  IV.
  A mellékelt további költségvetésekben ennek megfelelően az automatikus vezérlés elhelyezése (kétféle változatban), egy vízvételi pont (ún. vízkonnektor) telepítése és - szükség esetén - a kútfej megfelelő fedésének kialakítása szerepel.
 
  Az automatikus vezérlés első változata egy ún. áramlásszabályozót tartalmaz, ami a vízfogyasztás megindulása esetén elindítja a szivattyút és addig működteti, amíg a vízfogyasztás meg nem áll.
  Előnye ennek a vezérlésnek, hogy nincsen nyomás-ingadozás, illetve a készülék kicsi helyen, egyetlen zárt dobozban tartalmazza nem csak a vezérlést, hanem a szivattyú szárazon-futás elleni védelmét is.
 
  A második változat egy ún. "házi vízmű" vezérlés, ami egy tágulási tartály segítségével késleltetve irányítja a szivattyút.
  Ennek a megoldásnak elsősorban beltéri használat esetén van létjogosultsága, amikor jellemzően esetenként kis vízmennyiségeket használunk (pl. WC tartály töltése), mert ilyenkor a nyomáskapcsoló nem indítja el minden esetben a szivattyút, ami a szivattyú élettartamát jelentősen megnövelheti. Ebben az esetben természetesen indokolt minél nagyobb tartályt használni, illetve fontos, hogy a szivattyú szárazon-futás elleni védelméről szükség esetén külön gondoskodni kell.
 
  A vízkonnektor egy földbe süllyesztett, a talaj szintjében zöld zárófedéllel ellátott esztétikus műanyag doboz, amelyben egy 45 fokos szögben kialakított csap található, hogy a kerti locsolótömlő könnyen csatlakoztatható legyen, és használat közben se "törjön" meg.
 
  A kútfej föld alatti fedése gyakran nem indokolt, mert az egyszerű fedésre kiválóan alkalmas lehet pl. a kútfejre nyílásával lefelé fordított szép kaspó, növénydézsa, "kutyaház", kerekeskút-imitáció, stb., aminek további előnye, hogy egyrészt a közvetlen csapadéktól megvédi a kútfejre telepített gépészetet, másrészt viszont a zavartalan szellőzést is biztosítja, aminek az esetleges vezérlő elektronika élettartama szempontjából van jelentősége.
  Ha a felszín feletti megoldás bármi miatt nem megfelelő, akkor a "föld alatti" fedés egyszerű változatában az esztétikus zöld műanyag fedél alatt elhelyezhető egy áramlásszabályozó kapcsoló, teljes kiépítésben azonban - amely szellőzéssel ellátott kútfej aknát tartalmaz - a vezérlésen túlmenően a fedés alatt akár a teljes gépészet helyet kaphat.
 
  V.
  A szivattyúkkal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy az általunk kínált készülékek - persze a felhasználás céljának figyelembevételével - mindenkor hosszútávú működésre alkalmas berendezések, eltérően a barkács-áruházakban kapható - jórészt műanyag elemekből épített - ilyen eszközöktől.
 
  Ha a mellékelt adatok ismeretében Ön esetleg mégis úgy dönt, hogy az alkatrészeket önállóan szerzi és építi be a kútba, erre a körülményre feltétlenül ügyeljen, vagyis az eszközöket feltétlenül(!) szakkereskedőnél szerezze be!
  A "szakszerű" megoldás egyrészt már az első lépésben se feltétlenül költségesebb, hosszútávon azonban a gyenge minőségű eszközök szinte biztosan számos bosszúságot, és az eredeti telepítés összegénél jelentősebb kiadást fognak okozni.
 
  Vegye fel velünk a kapcsolatot! Ha megrendelést szeretne leadni, kérdése van hozzánk, vagy egyszerűen csak érdeklődik és információt szeretne kérni, töltse ki kérdőívünket!